Renovated Farm House by EXiT Architetti Associati

Familial comfort now emanates a building in the Treviso countryside of Italy as this home was once a farmhouse. To change it into the elegant dwelling it now is, EXit Architetti Associati first removed the wall plugs and the interior divisions thus reorganizing the inner spaces. A painted iron frame underlines the original arch shape while the same element was used to combine the plaster and wooden surfaces. A clear definition of ambiance transcends this house as everything is organized and neatly connected to a "spinal column" crossing the entire home on the northern wall allowing ease of movement from room to room. The attic and bedrooms are upstairs as they represent a pleasant characteristic of wide spaces to avoid too many subdivisions emphasizing the peculiar spatial traits throughout. A photovoltaic 70 kwh power plant sufficiently energizes the whole building producing adequate heating and cooling as its integrated into the roof spreading all the way to the car parking shelter.

Visit blog.gessato.com

Related Books

Materialized by

Gessato - GBlog

1834
Related Objects