Farnsworth House Project by the IIT Design Build Studio Team

In 2008 due a flood Mies van der Rohe’s, Farnsworth House was damaged along with the large wardrobe which had been added to the house. Since the existing visitor center is not able to accommodate this large piece there is a need for additional exhibition space. Enter Professor Frank Flury and his Design Build Studio Team at the Illinois Institute of technology. Having recently completed an AIA award winning Field Chapel in Germany this new project was presented to the students who have designed an adaptable exhibition space over the past two semesters. After many iterations and critiques the studio designed a contemporary round barn with a new gently sloping path circling the “Barnsworth” on its way to the Farnsworth House. The design is simple and; the round floor plan creates a natural exhibition space. Permit drawings have been submitted for review and now the team is seeking in-kind donations of construction material and equipment as well as monetary donations. For the monetary donations the Barnsworth Studio has set up a Kickstarter page: http://www.kickstarter.com/projects/barnsworthstudio/barnsworth-exhibition-center

Visit barnsworthstudio.com

Related Books
Fashion Jewelry, The Collection of Barba...

Harrice Simons Miller

$48.76

Materialized by

pittypat

801
Related Objects