Press Conference Room French Ministery of Agriculture

This project was to create a contemporary and timeless space for the French Ministry of Agriculture Client Press Conference Room located in a 19th century Historical building in the Rue de Varenne, Paris. Since a large amount of technical equipment and utilities had to be integrated in the suspended ceiling a series of boxes with variable dimensions.were used. The depth of the ceiling and the technicality of the wooden boxes provide the space to conceal and insert all technical constraints and scenography equipment in addition to the upper floor structural beams, ventilation, lighting and public address system as well as acoustic treatment. The Koto wood ceiling panels echo the colors and tones as well as the patterns in the flooring, hence tying the whole volume in together. Photo credits : Stéphane Chalmeau

Visit h2oarchitectes.com

Related Books
The Springboard in the Pond: An Intimate...

Thomas A. P. van Leeuwen

$7.75

Materialized by

h2o architectes

2
Tagged as
Related Objects