Along the Levee by R3Architetti

Along the Levee is a minimal interior located in Turin, Italy, designed by R3Architetti. This project arises from the clients need to combine a two-room and a three-room flat into one apartment that would better accommodate the familys new needs. The project strategy entails a clear division between the living and sleeping areas, and includes, within the distributive scheme, a little study area that would host the administrative headquarters of the family business. The architects defined an interior landscape through a prism, a levee that divides and, at the same time, conceals the most private functions of the house. Special care was given in finding a harmonic combination, often obtained through contrast: the earths dense texture is softened by the ethereal quality of the resin, the harshness of concrete is tempered by the warmth of wood.

Visit leibal.com

Related Books
Castles

Christopher Chant

$24.99

Materialized by

leibal

2872
Tagged as
Related Objects