Bartoli Design workplace: materic, cozy and elegant.

A complete renovation, signed by Bartoli Design, for the headquarters of an associated professional firm. The architects envisioned a project to meet the needs of style and use, to guarantee the well-being of employees and visitors, with a comfortable welcoming environment. Inside a 1950s building, Anna and Paolo Bartoli started from the merging of two adjacent apartments, a total of 320 square meters; then, they focused on redefining volumes, in order to eliminate wall irregularities, and on the succession of spaces, designing solutions to combine efficiency and usability and creating this workplace with the same care used to design a house. After the renovation, Bartoli Design gave identity to the spaces creating a bright, contemporary and essential, welcoming and elegant space identified by textures and materials. To satisfy all these needs and to provide wide room for the document archive, the architects proposed custom-made furniture, renewing their long-lasting collaboration with the Italian company Laurameroni. The brand takes care of the construction of wall-paneling, cabinets, door systems and more furnishings, as the ones specifically designed for this project. Natural and texturized materials, neutral and light colors, details and finishes create a balanced mix of sophisticated design and home feeling, giving life to a pleasant atmosphere.

Visit bartolidesign.it

Related Books
Best Signature Kitchens: Over 100 Fabulo...

Editors of Creative Homeowner

$15.15

Materialized by

Bartoli Design

1
Related Objects